Kdo sestavlja naš strokvni kader?

SODNICA IN POMOČNICA VADITELJICE – AJDA STRAJNAR

»Trenirati sem začela s štirimi leti, tako da odločitev kateri šport izbrati vrjetno ni bila moja. Ko pa sem bila dovolj stara, da bi lahko šport po lastni želji zamenjala je bilo že prepozno, ritmika mi je prirasla k srcu.

Dekleta treniram ker mi to daje možnost,  da ostanem v stiku z ritmiko, ki je bila veliko let osrednje področje mojega življenja,  hkrati pa imam možnost delati z dekleti in širiti znanje, kar me zelo veseli«

VADITELJICA – ANA GOMZI

»Ritmiko sem začela trenirati ker mi je bilo preprosto všeč vse kar sem delala, kar sem spoznavala na treningih. Najbolj so me pritegnili dresi različnih barv in vzorcev, ki so dodatno popestrili in dopolnili tekmovalko. Sledili so rekviziti in delo z njimi, sploh ko sem že dobila občutek za njih. In nato še spoznanje da se lahko pleše na glasbo z rekviziti. Potem sem nadaljevala s treniranjem zato ker si nisem mogla predstavljati življenja brez ritmike. Hotela sem vsak dan napredovati, izboljšati način izvajanja sestav, preprosto uživati v tem kar delam in to vse se je videlo v rezultatih na tekmovanjih. To je bila moja motivacija za nadaljevanje in vztrajanje ko je šlo kaj narobe.

Ritmiko poučujem zato ker bi rada da še druge generacije vidijo oz. občutijo energijo tega športa, kot sem jo tudi sama. Ker bi rada predala svoje znanje in izkušnje na mlajše in da bi skozi treninge spoznale čim več elementov,  rekvizitov, ter razvile prijateljstva med seboj.

SODNICA IN VADITELJICA – TANJA HOLC

»Ritmiko sem trenirala, ker mi je kot mali punci bil šport zelo všeč, še posebej zaradi vseh rekvizitov, ki jih ritmičarka uporablja. Ritmiko poučujem, ker mi je v veselje, da lahko svoje znanje prenašam na nove mlade ritmičarke.«

GLAVNA TRENERKA IN STROKOVNI VODJA – SVIATLANA LUZANAVA

Konec leta 2000 smo trenerski kader okrepili z belorusko trenerko Sviatlano Luzanovo. Pod njenim strokovnim vodstvom sedaj redno vadi 60 deklet.

V društvu je redno zaposlena že sedemnajs let neprekinjeno profesionalna glavna  trenerka DŠRG Branik Maribor Sviatlana Luzanava, profesor športne vzgoje, trener ritmične gimnastike v Minsku, Belarusija. Prva stopnja visokošolskega  izobraževanja po Zakonu o visokem šolstvu, pridobljena po univerzitetnem študijskem programu v Sloveniji.  Sodnica državnega in mednarodnega ranga.

Leta 2000 je prišla v Maribor v Društvo za športno ritmično gimnastiko Branik Maribor, kjer je prevzela trenersko in organizacijsko delo.

O sebi:

Od leta 1992 – 1996 je bila Sviatlana Luzanava tekmovalka v Beloruski članski reprezentanci in je z njo nastopila na evropskem prvenstvu v skupinskih vajah leta 1994 v Pragi kjer je ekipa dosegla 4. mesto v mnogoboju.

Svetovno prvenstvo v skupinskih vajah leta 1995, na Dunaju je dosegla 3. mesto v mnogoboju in 3. mesto v finalih

Leta 1996 je na svetovnem prvenstvu v Budimpesti v skupinskih vajah dosegla 3. mesto v mnogoboju in 1. mesto v finalih.

Leta 1996 se je udeležila OI v Atlanti, kjer je dosegla 6. mesto v skupinskih vajah. Od leta 1997 do 2000 je delala kot trenerka v klubu Spartak v Belorusiji.

SODNICA – BRINA STRAJNAR

Z ritmično gimnastiko sem se pričela ukvarjati leta 2000, v mariborskem “DŠRG”, pod vodstvom trenerke Svetlane Luzanave, ki je bila ob meni od začetka do konca športne poti. Ritmika me je tako spremljala med mladostjo in odraščanjem ter mi dala več kot sem kdaj sploh upala pomisliti.Skozi šport sem spoznala disciplino, trdo delo, veselje, uspehe in včasih tudi žalost. Vsaka minuta v telovadnici je bila tako poplačana in velikokrat kar “preplačana” z zadovoljstvom ob uspešno izvedenih vajah na tekmovanjih. Med svojo kariero sem spoznala veliko zanimivih ljudi iz vsega sveta, ter veliko športnih prijateljev in prijateljic. Menim, da ritmična gimnastika vsekakor opravičuje naziv “najlepšega športna na svetu”.Med svoje največje uspehe štejem redno uvrščanje v slovensko reprezentanco, zmage na domačem mednarodnem turnirju MT Maribor, ter uspešno zastopanje Slovenije na turnirjih.

BALETNA PEDAGOGINJA – MARINA KRASNOVA

Balerina Marina Krasnova se je šolala v Kijevu, kjer je dobila tudi svoj prvi umetniški angažma, in sicer kot solistka v operno-baletnem gledališču za mlade. Plesala je v številnih klasičnih baletnih in sodobnih plesnih predstavah, med katerimi velja omeniti balete za otroke in mladino, kot so HarlekinadaVila lutkKonjiček grbavčekFestival cvetjaPika nogavička. Leta 1987 je dobila nagrado kritikov za vlogo gospodične v baletu Gospodična in huligan Dmitrija Šostakoviča. Na državnem tekmovanju v Donecku je osvojila drugo nagrado. Sodelovala je na festivalih v Moskvi, Sankt Peterburgu in Vilni. Od leta 1989 je solistka Baleta SNG Maribor, kjer je plesala v baletih in plesnih predstavah, kot so Peer GyntHrestačŠtirje letni časiWest Side Story, suita CarmenSpartakTangoTransilvanijaGrk Zorba in Bajadera. Gostovala je v Nemčiji, Avstriji, Italiji, na Japonskem, Tajvanu in po nekdanji Jugoslaviji.

POMOČNICA – TOSJA LESNIK