Na državnem prvenstvu v ritmični gimnastiki 1. skupine, 16. 6. in 17. 6. 2018, ki je potekalo v Ljubljani, so se naša dekleta odlično odrezala.

Laura Bajraktaraj je v kategoriji mladink zasedla 8. mesto in si priborila dva finala. Pri kadetinjah se je predstavilo kar nekaj deklet iz našega kluba: Nuša Krajnc je za las zgrešila medaljo in osvojila 4. mesto, na 6. mesto se je uvrstila Katarina Muraus, Anja Kokotovič na 9. mesto in Lara Pinter na 11. mesto. Nuša, Katarina in Anja so si s svojimi nastopi priborile tudi nastope v finalih. V kategoriji deklic sta nastopili Sara Stopajnik, ki je osvojila 7. mesto in Julia Howard, ki je tekmovala izven konkurence. Sara si je prav tako priborila nastop v finalih.

 

Drugi dan tekmovanja so dekleta prav tako odlično opravila s finalnimi nastopi, Katarina je zasedla odlično 3. mesto v vaji s trakom.

 

Na državnem prvenstvu v ritmični gimnastiki 2. skupine so naša dekleta domov odnesla kar dva naslova državnih prvakinj. Najprej je to uspelo Teji Hohnec Rošker, ki je nastopila v kategoriji kadetinj, sledila pa ji je Katarina Klauž, ki je prepričala v kategoriji mladink. Tudi ostala dekleta so se odlično odrezala in v svojih kategorijah dosegla dobre rezultate. Lara Atelšek Hozjan 3. mesto, Tia Polak 5. mesto, Zarja Žnidaršič 6. mesto in Nika Finžgar 7. mesto. Naša Lisa Ledinek se zaradi poškodbe ni mogla udeležiti tekmovanja. Želimo ji hitro okrevanje.

 

Trenerki, Nataša Boldizsar, Ana Gomzi, in sodnici Sviatlana Luzanava in Brina Strajnar

Vsem čestitke!!!!