Preteklo nedeljo je Društvo za ritmično gimnastiko branik Maribor organiziralo tradicionalni 19. Mednarodni turnir Maribor 2018 v ritmični gimnastiki A in B programa. Na turnirju je sodelovalo 160 tekmovalk iz 11 klubov, Italije, Slovaške, Hrvaške, Avstrije in Slovenije. Dekleta so se predstavila v različnih starostnih kategorijah, posamezno in v skupinskih sestavah.

A program

– V kategoriji letnik 2004 je članica našega kluba, Laura Bajraktaraj nastopila v vaji z obročem in kiji in obakrat prepričala ter se uvrstila na prvo mesto.

– V kategoriji letnik 2005 je slavila Katarina Muraus, ki je odlično nastopila s kiji in trakom ter se obakrat uvrstila na prvo mesto. Njena klubska kolegica, Anja Kokotovič, je slavila v vaji z obročem, s kiji pa se je uvrstila na odlično drugo mesto.

– V kategoriji letnik 2006 je tekmovalo kar nekaj naših deklet; Nuša Krajnc si je priborila prvo mesto v vaji z žogo in prav tako trakom, Vida Vinder je nastopila s kiji in trakom in zasedla drugo in tretje mesto, Lara Pinter se je predstavila z obročem in trakom in zasedla tretje ter četrto mesto.

– Sara Stopajnik je nastopila brez rekvizita in s kolebnico. Obakrat je prepričljivo opravila svoje delo in zasedla prvo mesto. Prav tako brez rekvizita in s kolebnico, se je predstavila tudi Julia Howard in zasedla odlično drugo in tretje mesto.

– V kategoriji letnik 2009, je slavila Zarja Drevenšek, ki je nastopila z vajo brez rekvizita.

– Klara Markoli je bila na najvišji stopnički v letniku 2010, Hadassa Moraes Tovares je zasedla odlično drugo mesto in njuna klubska kolegica, Sarah Suljić, tretje mesto.

– Tudi v kategoriji letnik 2011, so si naše članice prisvojile vsa odličja. Prvo mesto je zasedla Elizabeta Hajdinjak Luzanava, drugo mesto Eva Petek in tretje Zarja Hristov.

B program

– V kategoriji letnik 2011 so s svojimi prvimi samostojnimi nastopi na tekmovanju odlično opravile naše najmlajše tekmovalke. Slavila je naša Urška Cvikl, ki si je z odličnim nastopom priborila prvo mesto. Sledile so ji Lorena Buser na tretjem mestu, Živa Inglič Špindler na četrtem mestu in Nuša Falež na šestem mestu.

– V kategoriji letnik 2010 se je na prvo mesto uvrstila Ariela Moraes Tovares, njena klubska kolegica, Lara Rudolf, pa ji je sledila na drugem mestu.

-V kategoriji letnik 2009 je Eva Kraner zasedla odlično šesto mesto.

– Predstavnica domačega kluba v kategoriji letnik 2008 je bila Lara Bržan. Svoje delo je odlično opravila in zasedla prvo mesto.

– Tudi zmagovalki v kategoriji letnik 2007 prihajata iz našega kluba. Zala Leskovar je pometla s konkurenco v vaji s kolebnico, Rubi Marki pa je bila nepremagljiva v vaji z obročem.

– Teja Hohnec Roškar je zmagovalka v kategoriji letnik 2006 v vaji z žogo, Kiara Šolaja je zasedla odlično drugo mesto.

– V kategoriji letnik 2005 so nastopile Ela Železnik, drugo mesto, Tajda Buser, tretje mesto in Zarja Žnidaršič, četrto mesto.

– Katarina Klauž je zmagovalka kategorije letnik 2003, kjer se je predstavila v vaji s trakom.

– V članski kategoriji sta se z žogo predstavili Lara Atelšek Hozjan in Nika Finžgar, ter zasedli tretje in četrto mesto. S kolebnico sta nastopili Tia Polak in Lisa Ledinek in se uvrstili na drugo in tretje mesto.

V skupinskih sestavah so se dekleta predstavila v petih kategorijah:

Članice, Lara, Nika, Lisa, Tia in Katarina so za las zgrešile zlato medaljo in se uvrstile na odlično drugo mesto. Zmagovalke v letniku 2005-2006 so domačinke, Tajda, Ela, Teja in Zarja.

V letniku 2007-2008 so se predstavile Ivana Ela, Julia, Aleya, Živa, Albesa in Zala. Svoj nastop so odlično opravile in zasedle prvo mesto.

Obe ekipi DŠRG BRANIK sta si, v kategoriji mlajših deklic, letnik 2009-2010, tretje mesto. Ekipi so sestavljale; Zarja Drevenšek, Elizabeta Hajdinjak Luzanava, Eva Kraner, Klara Markoli, Eva Petek in Zarja Hristov, Sarah Suljič, Ariela Moraes Tavares, Lorena Buser,Lara Rudolf.

V kategoriji letnik 2011 so se predstavnice domačega kluba uvrstile na drugo mesto. Nastopile so; Živa Inglič Špindler, Hadassa Moraes Tovares, Urška Cvikl in Nuša Falež.

Fotogalerijo dogodka, si lahko ogledate TUKAJ. 

Vsem dekletom čestitamo za uspešno izvedene vaje in osvojena odličja.

Zahvala gre tudi sodnicam in trenerkam DŠRG BRANIK MARIBOR: Sviatlana Luzanava, Ajda Strajnar, Brina Strajnar, Natalja Boldiszar, Ana Gomzi, Kim Caf in Nika Atelšek Hozjan.

Posebna zahvala gre tudi staršem kluba za pomoč pri organizaciji in nemotenem poteku tekmovanja.