nedeljo, 6.3.2016, je v novem Gimnastičnem centru Ljubljana potekala 1. prvenstvena tekma ritmične gimnastike v skupinskih sestavah.

V dopoldanskem delu so nastopile mlajše deklice in deklice v vaji brez rekvizita. Mlajše deklice (LIA, ZALA,JULIA,SARA in RUBI) so vajo lepo izvedle in za las zgrešile bronasto odličje, kar jim daje še dodatno motivacijo za nadaljevanje sezone. Deklice (KATARINA,ANJA,NUŠA,VIDA in NEŽA so brez večjih napak predstavile svojo vajo in zasedle odlično 3. mesto.
Popoldan se je predstavilo kar pet domačih skupin. Mlajše deklice (DALIA,TJAŠA,IRIS,IVANA ELA,TJAŠA,JULIJA in MIA) so sploh prvič stale na tekmovalnem podiju in lepo prikazale vajo brez rekvizita. Deklice(TAJDA,ELA,ZARJA,GAJA in LEA) so zaradi manjše neusklajenosti na koncu osvojile 4. mesto.
V kategoriji kadetinj (KATARINA,LANA,ANNA in TINKARA), predstavile so se z obroči in žogami, je dekletom zagodla smola kar je na koncu zadostovalo za 12. mesto.
V kategoriji mladink in članic (ROBERTINA,TOSJA,MAŠA,LANA,NIKA in LARA) brez rekvizita so Mariborčanke kljub manjšim napakam osvojile 2. mesto.
Tudi v kategoriji mladink parov in trojic smo imeli svoje predstavnice. Dekleta (LISA,TIA in KAJA) so lepo izvedla svojo vajo in zasedla odlično 3. mesto.
Prva tekma je dekletom pokazala, da zmorejo poseči po visokih mestih in prikazati dobre nastope. Sedaj smo že nazaj v telovadnici kjer pridno treniramo in se pripravljamo na nova tekmovanja.
Dekleta so na tekmi spremljale glavna trenerka Svetlana Luzanava in pomočnice Laura Maleš, Ana Gomzi in Taja Kranjc.
Kot sodnici sta klub predstavljali Petra Miklaužič in Ajda Strajnar.